Confidentialitatea si securitatea datelor

Conform cerintelor Regulamentului 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, Marco&Dora Impex Srl are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.
Modificari ale documentului
Aceasta informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal este actualizata periodic,orice noua modificare va fi afisata de site-ul nostru web wwww.electromd.ro.
Data ultimei actualizari: MAI 2018
Cum ne puteti contacta
Opinia dvs. este importanta pentru noi. Daca aveti întrebari cu privire la informarea privind prelucrarea datelor cu caracter personal, ne puteti trimite solicitarea dvs. prin email la adresa contact@electromd.ro sau prin posta sau curier la adresa Marco&Dora Impex Srl Tulcea,Str.Mahmundiei,Nr.1,km 0,Tulcea,România, punând corespondenta Dvs. în atentia responsabilului cu protectia datelor.
Site-ul electromd.ro. foloseste masuri de securitate împotriva pierderii, alterarii sau folosirii eronate a informatiilor care se afla în controlul electromd.ro.
electromd.ro.va depune toate eforturile si va lua toate masurile necesare împotriva pierderii de informatii cauzate de „bug”-uri sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul electromd.ro.
electromd.ro poate contine link-uri catre alte site-uri si nu este responsabil de politica de confidentialitate practicata de acestea. Va recomandam consultarea în prealabil a termenilor legali si a celorlalte informatii referitoare la colectarea datelor cu caracter personal. Modalitatile expuse mai jos se aplica doar în cazul
informatiilor colectate pe electromd.ro.
In cazul platii online cu cardul, datele sunt procesate prin procesatori autorizati. electromd.ro NU stocheaza informatii despre cardul dumneavoastra.
Prin completarea datelor dvs. în formularul de creare de cont si/sau de Comanda, alegeti sa acceptati ca datele dvs. personale sa fie incluse în baza de date a Marco&Dora Impex Srl si va veti da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau
temporar de catre Marco&Dora Impex Srl, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre acestia de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare
de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.
In urma oricarui accord dat, aveti dreptul in orice moment sa reveniti asupra acordului anterior exprimat si sa va modificati optiunile.
Scopul colectarii datelor
Colectam datele dvs. cu scopurile:
• marketing (inclusiv marketingul direct) constand in efectuarea de comunicari comerciale si comercializarea produselor si serviciilor publicate pe Site,precum si a produselor si serviciilor electromd.ro, prin orice mijloc de comunicare, mai putin apelarea automata care nu necesita interventia unui operator uman;
• in scopul furnizarii serviciilor sau produselor prezentate pe Site, incluzand procesarea comenzilor sau cererilor utilizatorului, facturarea, recuperarea debitelor,
solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea/depistarea fraudelor;
• stocarea si procesarea acelor informatii care ajuta Marco&Dora Impex Srl sa imbunatateasca relatia cu utilizatorii/abonatii/cumparatorii;
• prelucrarea acestor date si informatii personale de catre Marco&Dora Impex Srl in vederea efectuarii de studii de piata, statistici;
• monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului;
• evaluarea produselor si serviciilor oferite;
• alte activitati intreprinse de Marco&Dora Impex Srl si permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobari din partea utilizatorului.
electromd.ro poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletter si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.
electromd.ro nu este de acord si nu promoveaza SPAM-ul.
Marco&Dora Impex Srl poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla în relatii de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate în siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se
face conform legislatiei în vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, curierat, servicii de plata / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, asiguratori.
Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, în baza si în limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.
Prin intermediul Site-ului utilizatorii pot furniza Marco&Dora Impex Srl informatii referitoare la date personale (precum nume, adresa, adresa de e-mail, numere de
telefon), modul in care sunt utilizate sau intentioneaza sa fie utilizate produsele si/sau serviciile publicate pe Site, dar poate include si alte informatii aflate
in stransa legatura cu utilizarea serviciilor si/sau produselor solicitate.
Marco&Dora Impex Srl are dreptul de a dezvalui informatia unor terte persoane, in conditiile legii.
Marco&Dora Impex Srl certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de lege privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Drepturile prevazute de lege va sunt garantate.
Dreptul la informare
Puteti solicita oricand informatii cu privire la datele dvs. cu caracter personal prin utilizarea oricareia dintre caile de contact precizate pe site-ul nostru.
Dreptul de acces la datele cu caracter personal
Aveti dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le de?ine Marco&Dora Impex Srl în legatura cu dvs. Pentru a face aceasta cerere va rugam sa folositi adresa contact@electromd.ro Ca alternativa, puteti contacta echipa de Relatii cu Clientii pentru a fi indrumat corespunzator.
Dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal
Aveti dreptul de a rectifica datele de?inute în legatura cu dvs. Daca datele pe care le de?inem cu privire la dvs. trebuie actualizate sau în cazul în care considerati ca acestea pot fi incorecte, va puteti autentifica pe site-ul electromd.ro si puteti corecta aceste date sau puteti sa ne scrieti la adresa contact@electromd.ro.
Dreptul de a restrictiona utilizarea datelor dvs. cu caracter personal
În cazul în care considerati ca datele pe care le detinem cu privire la dvs. sunt incorecte sau considerati ca nu ar trebui sa prelucram datele dvs., în anumite circumstante, veti avea dreptul de a ne cere restrictionarea prelucrarii.
Dreptul la portabilitatea datelor
Aveti dreptul de a putea lua cu dvs. datele proprii pe care ni le-ati comunicat în anumite circumstante.
Dreptul de opozitie la utilizarea datelor cu caracter personal
În anumite circumstante, aveti dreptul de a va opune prelucrarii de catre Marco&Dora Impex Srl a datelor dvs. cu caracter personal. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala).
Dreptul de stergere
Marco&Dora Impex Srl urmareste sa prelucreze si sa pastreze datele dvs. doar atât timp cât acest lucru este necesar. În anumite circumstante, aveti dreptul de a ne solicita sa stergem datele dvs. cu caracter personal pe care le detinem. Daca avem temeiuri legale pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, datele dvs.
vor fi prelucrate în continuare.
Oricare dintre drepturile dvs. se pot exercita, pe baza unei solicitari scrise (email, fax, posta).
SIGURANTA TRANZACTIILOR
Societatea recunoaste importanta respectarii tuturor procedurilor legale necesare, legate de siguranta datelor personale, precum si a tranzactiilor electronice,si a luat in acest sens toate masurile necesare, prin metodele cele mai moderne si mai performante, pentru a oferi cel mai inalt grad de siguranta posibil.
Toate informatiile legate de datele personale ale utilizatorilor/abonatilor sunt tratate ca date confidentiale. Societatea a adoptat proceduri care protejeaza datele confidentiale pe care utilizatorii/abonatii le ofera prin intermediul website-ului sau in orice alt fel (de exemplu telefonic). Aceste proceduri protejeaza
datele utilizatorilor/abonatilor in fata oricarei accesari nepermise sau divulgari, furt sau utilizare neconforma, modificare sau distrugere, ajutand de asemenea la certificarea faptului ca datele acestea sunt exacte si sunt utilizate corect.
Firewall
Accesul la sistemele Societatii (servere) este controlat de un firewall, care permite utilizarea anumitor servicii de catre utilizatori/abonati, interzicand in paralel accesul la sisteme si baze de date si informatii confidentiale ale Societatii.
Confidentialitatea tranzactiilor
Asa cum se mentioneaza mai sus, respectarea confidentialitatii se subintelege. Toate informatiile transmise de utilizator/abonat sunt confidentiale,Societatea luand toate masurile necesare astfel incat acestea sa fie utilizate doar in masura in care acest lucru este considerat necesar in contextul serviciilor
oferite. Doar angajatii autorizati au acces la informatiile cu privire la tranzactii si doar cand acest lucru este absolut necesar.
Solutii de plata securizate
Produsele/serviciile de pe acest site web sunt comercializate prin intermediul solutiilor de plata online oferite de PAY U. In vederea eliminarii riscului ca dateledumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane:
• PAY U garanteaza securitatea sistemelor informatice.
• Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu vor fi transferate sau stocate pe serverele Marco&Dora Impex Srl sau pe
serverele PAY U.
• In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.
Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

POLITICA DE SECURITATE A DATELOR
In accesarea site-ului si utilizarea serviciilor oferite, doar in cazurile in care este necesara obtinerea unui „nume de utilizator” sunteti de acord sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum se solicita in formularul de inregistrare ca utilizator.
In cazul in care informatiile nu sunt adevarate, inexacte sau incomplete,Marco&Dora Impex Srl isi rezerva dreptul de a suspenda sau desfiinta contul dumneavoastra fara nici o notificare prealabila. Utilizatorii site-ului au posibilitatea ca in orice moment sa vizualizeze si sa modifice datele personale in cazul in care au
intervenit modificari.
Conform Ordinul Avocatului Poporului nr. 52 din 18 aprilie 2002, Marco&Dora Impex Srl respecta cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu character personal si anume:
a) Identificarea si autentificarea utilizatorului
Prin utilizator se intelege orice persoana care actioneaza sub autoritatea Marco&Dora Impex Srl, a persoanei imputernicite sau a reprezentantului, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal. Utilizatorii, pentru a capata acces la o baza de date cu caracter personal, trebuie sa se identifice.
Identificarea se poate face prin mai multe metode, cum ar fi: introducerea codului de identificare de la tastatura (un sir de caractere), folosirea unei cartele cu cod de bare, folosirea unei cartele inteligente (smart card) sau a unei cartele magnetice. Fiecare utilizator are propriul sau cod de identificare.
Niciodata mai multi utilizatori nu trebuie sa aiba acelasi cod de identificare. Codurile de identificare (sau conturi de utilizator) nefolosite o perioada mai indelungata trebuie dezactivate si distruse dupa un control prealabil intern al Marco&Dora Impex Srl. Perioada dupa care codurile trebuie dezactivate si distruse se
stabileste de operator. Orice cont de utilizator este insotit de o modalitate de autentificare. Autentificarea poate fi facuta prin introducerea unei parole sau prin mijloace biometrice: amprenta dactiloscopica, amprenta vocala, angiografia retiniana etc. Parolele sunt siruri de caractere. Cu cat sirul de caractere este mai lung,
cu atat parola este mai greu de aflat. La introducerea parolelor acestea nu trebuie sa fie afisate in clar pe monitor. Parolele trebuie schimbate periodic in functie de politicile de securitate ale entitatii (operator sau persoana imputernicita). Schimbarea periodica a parolelor se face numai de catre utilizatori autorizati de
operator. Orice utilizator care primeste un cod de identificare si un mijloc de autentificare trebuie sa pastreze confidentialitatea acestora si sa raspunda in acest
sens in fata Marco&Dora Impex Srl. Fiecare entitate va stabili o procedura proprie de administrare si gestionare a conturilor de utilizator.
Operatorii autorizeaza anumiti utilizatori pentru a revoca sau a suspenda un cod de identificare si autentificare, daca utilizatorul acestora si-a dat demisia ori a fost concediat, si-a incheiat contractul, a fost transferat la alt serviciu si noile sarcini nu ii solicita accesul la date cu caracter personal, a abuzat de codurile
primite sau daca va absenta o perioada indelungata stabilita de entitate. Accesul utilizatorilor la bazele de date cu caracter personal efectuate manual se va face pe
baza unei liste aprobate de conducerea entitatii.

b) Tipul de acces
Utilizatorii trebuie sa acceseze numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu. Pentru aceasta operatorii trebuie sa stabileasca tipurile de acces dupa functionalitate (cum ar fi: administrare, introducere, prelucrare, salvare etc.) si dupa actiuni aplicate asupra datelor cu caracter
personal (cum ar fi: scriere, citire, stergere), precum si procedurile privind aceste tipuri de acces. Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu character personal nu vor avea acces la datele cu caracter personal.Marco&Dora Impex Srlva permite accesul programatorilor la datele cu caracter personal dupa ce acestea au fost transformate in date anonime. Compartimentul care asigura suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale.
Pentru activitatea de pregatire a utilizatorilor sau pentru realizarea de prezentari se vor folosi date anonime. Angajatii care predau cursurile de pregatire vor folosi date cu caracter personal pe parcursul propriei lor pregatiri. Marco&Dora Impex Srl va stabili modalitatile stricte prin care se vor distruge datele cu caracter
personal. Autorizarea pentru aceasta prelucrare de date cu caracter personal trebuie limitata la cativa utilizatori.
c) Colectarea datelor
Colectarea datelor se face prin introducere directa de catre persoana vizita prin completarea formularelor disponibile pe site-ul companiei. Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre utilizatori autorizati desemnati de Marco&Dora Impex Srl.
Marco&Dora Impex Srl va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data si ora modificarii. Pentru o mai buna administrare Marco&Dora Impex Srl va lua masuri ca sistemul informational sa mentina datele sterse sau modificate.
d) Executia copiilor de siguranta
Marco&Dora Impex Srlva stabili intervalul de timp la care se vor executa copiile de siguranta ale bazelor de date cu caracter personal, precum si ale programelor folosite pentru prelucrarile automatizate. Utilizatorii care executa aceste copii de siguranta vor fi numiti de operator, intr-un numar restrans.
Marco&Dora Impex Srl va lua masuri ca accesul la copiile de siguranta sa fie monitorizat.
e) Computerele si terminalele de acces
Computerele si alte terminale de acces vor fi instalate in incaperi cu acces restrictionat. Daca nu pot fi asigurate aceste conditii, computerele se vor instala in
incaperi care se pot incuia sau se vor lua masuri ca accesul la computere sa se faca cu ajutorul unor chei ori cartele magnetice. Daca pe ecran apar date cu caracter
personal asupra carora nu se actioneaza o perioada data, stabilita de operator, sesiunea de lucru trebuie inchisa automat. Marimea acestei perioade se determina in functie de operatiile care trebuie executate. Terminalele de acces folosite in relatia cu publicul, pe care apar date cu caracter personal, vor fi pozitionate astfel
incat sa nu poata fi vazute de public si dupa o perioada scurta, stabilita de operator, in care nu se actioneaza asupra lor, acestea trebuie ascunse.
f) Fisierele de acces
Marco&Dora Impex Srl este obligat sa ia masuri ca orice accesare a bazei de date cu caracter personal sa fie inregistrata intr-un fisier de acces(numit log la prelucrarile automate) sau intr-un registru pentru prelucrarile manuale de date cu caracter personal, stabilit de operator.
Informatiile inregistrate in fisierul de acces sau in registru vor fi: – codul de identificare (numele utilizatorului pentru bazele de date cu caracter personal manuale); – numele fisierului accesat (fisei); – numarul inregistrarilor efectuate; – tipul de acces; – codul operatiei executate sau programul folosit;
– data accesului (an, luna, zi); – timpul (ora, minutul, secunda). Pentru prelucrarile automate aceste informatii vor fi stocate intr-un fisier de acces general sau in fisiere separate pentru fiecare utilizator. Orice incercare de acces neautorizat va fi, de asemenea, inregistrata. Marco&Dora Impex Srl este obligat sa pastreze
fisierele de acces cel putin 2 ani, pentru a fi folosite ca probe in cazul unor investigatii. Daca investigatiile se prelungesc, aceste fisiere se vor pastra atat timp cat se va considera necesar. Fisierele de acces trebuie sa faca posibila identificarea de catre operator sau de catre persoana imputernicita a persoanelor care au
accesat date cu caracter personal fara un motiv anume, in vederea aplicarii unor sanctiuni sau a sesizarii organelor competente.
g) Sistemele de telecomunicatii
Marco&Dora Impex Srl este obligat sa faca periodic controlul autentificarilor si tipurilor de acces pentru detectarea unor disfunctionalitati in ceea ce priveste folosirea sistemelor de telecomunicatii. Operatorii sunt obligati sa conceapa sistemul de telecomunicatii astfel incat datele cu caracter personal sa nu poata fi
interceptate sau transmise de oriunde. Daca sistemul de telecomunicatii nu poate fi astfel securizat, Marco&Dora Impex Srl este obligat sa impuna folosirea metodei de criptare pentru transmisia datelor cu caracter personal. Prin sistemele de telecomunicatii se vor transmite numai datele cu caracter personal strict necesare.
h) Instruirea personalului
In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor, Marco&Dora Impex Srl este obligat sa faca informarea acestora cu privire la prevederile legilor in vigoare pentru protectia persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, la cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, precum si cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului. Utilizatorii care au acces la date cu caracter personal vor fi instruiti de catre operator asupra confidentialitatii acestora si vor fi avertizati prin mesaje care vor aparea pe monitoare in timpul activitatii. Utilizatorii sunt obligati sa isi inchida sesiunea de lucru atunci cand parasesc locul de munca.
i) Folosirea computerelor
Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici) Marco&Dora Impex Srl va lua masuri precum:
– interzicerea folosirii de catre utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase;
– informarea utilizatorilor in privinta pericolului privind virusii informatici;
– implementarea unor sisteme automate de devirusare si de securitate a sistemelor informatice;
– dezactivarea, pe cat posibil, a tastei „Print screen”, atunci cand sunt afisate pe monitor date cu caracter personal, interzicandu-se astfel scoaterea la
imprimanta a acestora.
j) Imprimarea datelor
Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizati pentru aceasta operatiune de catre societate.
Marco&Dora Impex Srl utilizeaza proceduri interne specifice privind folosirea si distrugerea acestor materiale, iar in functie de importanta datelor cu character personal prelucrate, isi va impune masuri de securitate suplimentare.